Geslaagde albumpresentatie - Plat dur d’n bocht met 8BB

Eightball Boppers14 MEI 2019 - Ter introductie van het nieuwe album “Hugging the Curves” organiseerden de Eightball Boppers een speciale release-party. Op 11 mei werd in café/zaal Royal in Mill de CD officieel gepresenteerd met een bijzonder programma.

Een jaar of vijf na het vorige album vonden de Eightball Boppers het weer eens tijd worden om een nieuwe collectie samen te stellen uit de hoogtepunten van hun meer dan 150 liedjes tellende repertoire. Hugging the Curves is een passage uit een tekst van de band Cake en het betekent zoiets als 'plat dur d'n bocht'. De tekstregel kwam ook al voor in ons eigen lied 'Rat Rod' en nu is het dan gepromoveerd tot albumtitel. Van de liedjes die op de CD zijn er vier zelfgeschreven songs, twee "moderne" covers van niet-rockabilly liedjes, één cover van Kitty, Daisy & Lewis en de rest oud, opgepoetst spul uit ver vervlogen tijden. Eightball Boppers Royal Mill

Guest stars
Zes gastzangeressen beklommen het podium en brachten samen met de Eightball Boppers een gevarieerd female repertoire ten gehore. Dat was vooral rockabilly muziek, met ook kleine uitstapjes naar ska, rock, gipsy en blues. Diane opende de avond met These Boots, Got a Lot of Rhythm in my Soul en Rockin' & Rollin'. Esther zong Madness, Amy Winehouse en Green Day. Maria, Elisa en Angelique, de drie zangeressen van Back on Track uit Sint Anthonis en Venraij, deden gezamenlijk songs van Vaya Con Dios, Peggy Lee, Caro Emerald, Amy Winehouse en Kitty, Daisy & Lewis. Tenslotte zong Maria nr.2 Elvis, Gloria Jones, Etta Jones, Janis Joplin en Kitty, Daisy & Lewis. 
De avond werd verder opgeluisterd door de altijd in stijl aangeklede dansparen van boogiewoogieclub The Thunderbirds uit Waalwijk, inclusief Toon en Maria.

Winnaars
De Eightball Boppers reikten de eerste officiële CD, voorzien van een certificaat, uit aan Jan van Manen uit Heemskerk. Jan rijdt altijd behoorlijk wat kilometers om de Boppers te bekijken (en doet dan altijd zijn verzoekjes voor No Heart to Spare en Seven Night to Rock) en had er, dankzij omleidingen en files, 3,5 uur over gedaan om in Mill te komen. Desondanks was hij toch de eerste die binnenkwam...
Iedereen die op de 11e mei de CD kocht, kreeg een lootje om mee te dingen naar een gratis optreden van de Boppers. Aan het einde van de avond werd de winnaar getrokken en het kwam toevallig zo uit dat onze eigenste motorbende Carlo, Rob en Daniël het winnende lootje had. Dat wordt dus een ritje op eigen rekening richting West-Brabant voor 8BB.