Selfie Rock project

Eightball Boppers10 JULI 2019 - Op initiatief van Hans van het radioprogramma The Bill Turner Show op Seaport Radio in IJmuiden (elke zaterdag van 19.00 - 21.00 uur op Seaport Radio op internet of 107.8 FM met herhaling op maandag van 14 -16.00 uur) doken de Eightball Boppers de studio in om drie nummers op te nemen. Hans heeft het "Selfie Rock" project opgestart met diverse artiesten en 8BB is één van de deelnemende bands. 

Dat kwam mede doordat we Hans nog kennen van de Rarity Records tijd, toen we bij de helaas onlangs overleden Hennie Korsten in Rosmalen onze eerste CD opnamen.
De opdracht was om één of meer liedjes te componeren en schrijven met één verplichting: de woorden "Bip, Bap, Bop" en "Selfie Rock" moesten er in voorkomen. Vanaf april zijn de Boppers hiermee aan de slag gegaan, met als resultaat drie zelfgeschreven songs, te weten "Selfie Rock", "Johnny Self" en "Selfie Surf". Het eerste lied heeft volgens Hans een 'punkabilly' stijl, terwijl het tweede lied dubbelsnaars Johnny Burnette-achtig is. Het derde lied is surf à la Dick Dale. 
De opnames vonden plaats in de Farmtracks studio van Danny Keetels in Schijndel. Danny is een bekende in de scene met zijn bands Twenty Sicks en Calderas. De sfeer was direct ontspannen bij aankomst 's ochtends en de opnames verliepen lekker vlot. Om een uur of drie 's middags stond de hele boel erop, inclusief gitaar overdubs, achtergrondzang en handclaps. O, en van de Selfie Rock hebben we ook nog een Brabantse versie ingezongen. De boel moet nu nog afgemixt worden door Danny en dan is het aan Hans om te boel te promoten.