Er zijn nog jubileum T-shirts te bestellen

20 years Eightball Boppers T-shirtJe kunt nog altijd een jubileum T-shirt kopen, wat inmiddels een collector's item aan het worden is. Gewoon via de 8BB webshop (let wel even op de beschikbare maten). https://www.8bb.nl/rockabilly/hikashop-menu-for-categories-listing/webshop-menu/product/51-8bb-20jaar-t-shirt

 


"Unaniem een belachelijk succes!"

11 MAART 2024 - Om maar even Ivo Niehe te citeren. Maar het was wel zo. Van de circa 450 mensen die erbij waren was iedereen stuk voor stuk blij met onze jubileumviering in MFA Oelbroeck op zondag 10 maart. De sfeer was goed, de muziek was precies hard/zacht genoeg om ook te kunnen praten, de aankleding was mooi in stijl, de dansgroepen deden goed hun best, het programma was afwisselend en er is geen wanklank gevallen. Hoogstens dat het barpersoneel niet op deze aanloop had gerekend en allengs extra hulptroepen moest inroepen. Maar dat is alleen maar een goed teken. Ook de frietkar buiten, die al om 14.00u klaarstond (?!), deed goede zaken. Het programma zat bomvol en van 3 tot 7 's middags (en daarvoor al bij de opbouw) waren de Boppers eigenlijk permanent in de weer en hadden nauwelijks tijd om te praten met alle familieleden, vrienden, bekenden en onbekenden die waren gekomen: liedjes spelen van de reguliere setlijst kwam er bijna niet van, want de verzoekjes per bierviltje waren ontelbaar en dan moesten ook nog de liedjes van de internet-poll Top-10 worden gespeeld, evenals de nummers van het rad van fortuin en de liedjes met de gastmuzikanten. Van hen was gitarist Joop Kiewiet - gewoon uit Sint Anthonis - de eerste, gevolgd door de zwartgelakte, witgepakte Elvis uit Mill (Harm Daverveld), met een ode aan zijn moeder en tenslotte gastpianist Gerard Koning uit Grave. Ook nog op het programma stond de verloting van twee gratis optredens. Het publiek kon een jubileum T-shirt kopen en daarbij zat een gratis lot. Met zoveel bezoekers uit de eigen regio is de kans dan klein dat er een 'ver' optreden uitrolt, dachten de Boppers. Maar dat pakte anders uit, want van de weinige Belgische aanwezigen won precies een Antwerpenaar de ene prijs (nota bene blind getrokken door zijn vrouw) en een lid van dansgroep DoubleU uit Zuid-Limburg de andere prijs. Als verrassing ontving 8BB ook nog een verjaardagscadeau in de vorm van een grote artistieke impressie van henzelf, spelend op een podium. Klik hier voor meer foto's.   


20 jaar 8BB video


Radio LvC Myllesweert Mill

Eightball Boppers 2x bij Radio Land van Cuijk

23 FEBRUARI 2024 - De Eightball Boppers zijn zowel aanstaande zondag 25 als dinsdag 27 februari te gast in radioprogramma’s bij Omroep Land van Cuijk. Zondag 25 februari is 8BB vanaf 11.00 uur te horen in het radioprogramma Perron 4. Ze zijn dan compleet en brengen ook de akoestische instrumenten mee om tijdens het programma enkele nummers live te spelen. Dinsdag 27 februari schuiven 3 Boppers om 09.00 uur aan bij Goedemorgen Land van Cuijk. Dit alles ter promotie van de 20-jarige jubileumviering van deze rock-'n-roll/rockabillyband uit het Land van Cuijk. Martijn Willems uit Ledeacker, Bert Damink uit Sint Anthonis, Willy Cornelissen uit Rijkevoort en Henk Honing uit Mill maken al 20 jaar samen muziek onder de noemer Eightball Boppers. Dat gaan ze vieren op zondag 10 maart vanaf 15.00 uur in MFA Oelbroeck in Sint Anthonis.

Radio LvC akoestisch video


 Eightball Boppers jukebox pollLaatste nieuws over 10 maart 

  • Bussen vol boogiewoogiedansers zullen aanrukken om de dansvloer van MFC Oelbroeck met hun coole moves te vullen. Nou, dat is misschien een beetje overdreven, maar feit is dat Rock-'n-Rollvereniging DoubleU vanuit het Limburgse Elsloo met een bus vol dansers de reis naar Sint Anthonis zal aanvaarden. En daarnaast komen ook talrijke leden van Boogiewoogieclub Thunderbirds uit Lierop (bekend van de SBS dansmarathonfinalisten Toon en Maria) de feestvreugde nog verder opvoeren. 
  • De ruimte zal stemmig in fifties-stijl worden ingericht met medewerking van Joey's Fifties, de verhuur- en verkoopspecialist van fifties parafernalia uit Uden.
  • Er zal een mega-grote jukebox, hoger dan 3 meter (!) in de zaal verschijnen. Geen mechanisch bediend geval, maar een handmatig model, waarbij de plaatjesdraaier echt binnenin zit. Van daaruit gaat DJ Marcel vinyl plaatjes draaien tussen de live gespeelde sets door.
  • Het evenement vindt plaats van 15.00 uur tot 19.00 uur. Dat betekent dat de magen op een gegeven moment hongerig worden. Om die alimentaire noden te lenigen zal er een speciale frietkar helemaal uit Duitsland (wel met Nederlandse bemensing) geparkeerd worden direct voor de ingang van het MFC Oelbroeck, met als specialiteit friet gemaakt van eigenhandig geschilde aardappelen. Als je erg aandringt mag je misschien zelf ook nog een pieper schellen. 
  • Tijdens deze middag kun je een gratis optreden van de Eightball Boppers winnen. Bij aankoop van het speciale jubileum T-shirt krijg je een lootje voor de loterij. Aan het einde van de middag worden twee winnaars getrokken: één gelukkige wint een akoestisch optreden zonder stekkers en de andere prijswinnaar wint een volledig elektrische gig van 8BB.
  • Het aloude volksvermaak 'bierviltjes-verzoekjes' zal ook een plekje vinden op deze middag. De aanwezigen kunnen hun verzoekje (uit de lijst van 100 liedjes) net als vroeger op een bierviltje schrijven en op het podium deponeren, met de hoop -niet de garantie- dat het lied ook echt wordt gespeeld.
  • Een rad van fortuin speelt ook nog een rol bij de speellijst van dit jubileumfeest. Bij tijd en wijle zullen de Boppers super-paraat moeten zijn om het lied dat het gedraaide rad aanwijst meteen uit de losse pols ten uitvoering te brengen.

Zondag 10 maart - 20 jaar Eightball Boppers

Eightball Boppers 20 jaarJANUARI 2024 - Op zondag 10 maart zullen de Eightball Boppers hun 20-jarig bestaan vieren in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis. Vanaf 15.00 uur staan er diverse verrassingen op het podium en in de zaal op het programma, waarbij het uit 100 nummers bestaande actuele repertoire een centrale rol zal spelen. Reserveer 10 maart dus alvast in je agenda om niets te missen! De toegang is helemaal gratis. 

.De Eightball Boppers uit Sint Anthonis, Ledeacker, Rijkevoort en Mill zijn sinds 1 januari 2004 operationeel. De muzikanten zijn echter al sinds begin jaren 80 actief in de rock-'n-rollscene. Als Eightball Boppers staan ze dit jaar dus precies 20 jaar samen op het podium en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. In de loop van de 20 jaar hebben de Boppers in veel kroegen, op talloze feesten, beurzen en festivals gespeeld in binnen- en buitenland. Zo legden ze in 2023 nog 1420 kilometer in twee dagen af om optredens in Noord-Duitsland en Wallonië te doen.

Op 10 maart zullen de Eightball Boppers op een speciale manier een staaltje van hun kunnen geven, puttend uit 20 jaar repertoire met meer dan 100 nummers. Mis het niet!