♫ ♪♫ 8BB akoestisch, unplugged of lekker zonder stekker ♫ ♪♫

Het is vrij uniek dat een rock-‘n-roll en rockabilly band niet alleen elektrisch versterkte optredens verzorgt, maar ook akoestisch te horen en te zien is. Hiermee zijn the Eightball Boppers meteen geschikt voor veel meer evenementen, activiteiten en (straat)feesten. Zo stonden ze al ooit tijdens een oldtimerbeurs in het Autotron in Rosmalen onversterkt her en der tussen de tentoongestelde auto’s. Maar ook verzorgden ze al de muziek tijdens etentjes en buffetten. Daarnaast zijn optredens op verjaardagen (al dan niet als verrassing) geen uitzondering en staan ze soms opeens ergens in een huiskamer op te treden. Bijna alles kan!

De Eightball Boppers spelen rockabilly muziek met de oorsprong in de jaren vijftig, maar ze zijn er niet op uit om alles 100% 'vintage' te doen. Bijvoorbeeld is hun apparatuur gewoon hedendaags, hoewel er wat retro-elementen in zitten, zoals de Shure microfoons, de Vox AC50 versterker en de zelfbouw-cocktaildrumset. Evenmin schuwen ze ervoor om moderne songs in een rockabilly jasje te gieten. 
Verwacht van de Eightball Boppers geen kunstjes met de contrabas: Henk speelt op een origineel full-size model, dat veel te zwaar is om mee rond te hupsen en veel te mooi geairbrusht om te beschadigen.
Sterk punt van de Eightball Boppers is dat zich overal aanpassen aan de situatie. Staan ze op straat in een winkelcentrum te spelen? Dan mag het publiek liedjes roepen. Hoewel het historische rock-'n-roll besef van het hedendaagse Nederlandse winkelende publiek behoorlijk laag is, weten de Boppers er toch altijd wat van te maken. Tot het moment dat iemand een verzoekje doet om een nummer van Anita Meijer (echt gebeurd!); dan zakt hun de boks af en gaan ze uit baldadigheid een lomp, wild nummer spelen. 
Het repertoire is zó omvangrijk dat ze voor elk optreden hun setlijst kunnen aanpassen en er een unieke gebeurtenis van kunnen maken. Spelen ze op een festival voor typisch rockabilly publiek? Dan worden de meest obscure liedjes uit de jaren vijftig tot leven geroepen, die vaak meerstemmig ten gehore worden gebracht. Is er een auto- of motorshow? Dan staan de wildere tracks op het programma, met als onderwerpen ronkende big blocks, falende remmen of gevaarlijke routes. Is de gelegenheid een bruiloft of een personeelsfeest? Dan komt het zogenaamde 'kermisrepertoire' te voorschijn, inclusief alle bekende gouwe ouwe van Elvis, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en Bill Haley. Hoe het ook zij; bij elk optreden weten de Eightball Boppers het publiek aan het swingen te krijgen.