Willy Cornelissen

Slaggitaar, zang

Ooit begon Willy rock-'n-roll te spelen toen hij nog een bos krullen had. Die wilde haren zijn inmiddels verdwenen (behalve dan zijn weelderig borsthaar - en als hij écht haast heeft, bedient hij zich van twee scheerapparaten om zijn 'kuif' in model te krijgen) maar gitaar spelen doet hij nog steeds. Als er op het podium slap geouwehoerd moet worden, dan is Willy van de partij. Hij kan de raarste imitaties doen, van de Zweedse Muppet-kok tot een dronken Ier. En ook alle Nederlandse en Duitse accenten heeft hij onder de knie. Als tijdens een soundcheck een microfoon het niet wil doen, schakelt hij over op het Russisch om vervolgens te constateren: "Nee, in een andere taal doet ie het ook niet." Let maar eens op het surf-nummer op de CD van 8BB: er kan er maar één zijn van wie dat rare cartoon-stemmetje komt. 
Willy is bezitter van een Fender Stratocaster met nieuwgemaakte vintage-look en een Martins gitaar; ook heeft hij een retro-look Jackson buizenversterker. In een grijs verleden speelde hij ook nog in duistere bandjes als Okeezjun en Giethoorn Derks en de Punter Sisters. Willy is tevens de penningmeester van 8BB en in die hoedanigheid is hij altijd bijzonder slecht in het terugbetalen van eetbonnetjes aan Martijn.
Ook heeft Willy een grote faam als bijrijder; meestal wordt hij pas wakker uit zijn schoonheidsslaapje als een cruciale kruising allang gepasseerd is. Op de heenreis kan hij zich dan volledig concentreren op de contracten, waarin vermeld staat of we al dan niet een eigen installatie moeten meenemen. Dat is vooral handig als je ineens op een eiland staat zonder PA...
Willy heeft na z'n zestigste nog eens een carrièreswitch gemaakt en werkt nu bij Reser in Uden, waar hij de inkoop van robotica refurbishment doet. Willy woont met Marian in het stadshart van Rijkevoort. Stef en Geke zijn het huis uit en werken inmiddels allebei bij Hendriks in Oss.