Wanne Walm, Wanroij, 7 juli 2024

Muziek op de Maas, Vierlingsbeek, 6 juli 2024

50 jaar Van Kol, Sint Anthonis, 6 juli 2024

American Day Kruisland, 30 juni 2024


  
Zondag 30 juni traden we aan op de American Day in Kruisland, mede georganiseerd door de mensen van Rockin' Wouw. Hoewel we dachten na goed overleg onze eigen PA niet mee te hoeven nemen, bleek de praktijk door een misverstand anders en zaten we zonder microfoons, statieven en monitors. Na wat geregel door geluidsman Jos kwamen er allengs meer microfoons op het (verlaagde, want Henk en Martijn pasten aanvankelijk niet onder de tent) podium te staan, waar we maar vast waren begonnen met één zangmicrofoon en een DI-doorversterkte contrabas. Uiteindelijk kwam alles goed en speelden we voor het gemeleerde publiek een mix van motorbilly voor de bikers en swingmuziek voor de dansers. Uiteraard waren Carlo, Rob en Daniel ook van partij, met hun vertrouwde verzoekjes voor Stray Cats en Eightballs of Fire. Voor het Huus Stût te Schudde en Gèlen Daf was helaas geen tijd meer.... Dat ons optreden goed in de smaak viel blijkt uit het feit dat we volgend jaar weer van de partij mogen zijn! De credits voor enkele foto's hierboven gaan naar Mike Klaasse en Rock & Roll DansEvenementen.
   

Rock-it Diner, Cuxhaven (D), 1 juni 2024

  

Lees tekstblog hier
    
      

Place 81, Hamburg (D), 31 mei 2024

  

Lees tekstblog hier
    
      

Jaarmarkt Lierop, 26 mei 2024Tijdens de braderie in Lierop bij Bwc The Thunderbirds moesten we één enkel buitje even ontwijken, met regenzeilen in Wimbledon-stijl, maar daarna kon de dansparty weer volop hervat worden. Complimenten voor de catering die dik in orde was, inclusief een compleet buffet. Met dank aan Ed Valk / Esther van Cranenbroek voor de video.

 

 

Rock Around the Jukebox, Rosmalen, 12 mei 2024

(Video door Peter Aerts)
Lees tekstblog hier
    
      

American Bike Day, Koningsdag, 27 april 2024


Op Koningsdag waren we al vanaf 9.15 uur in de weer om op tijd in Valkenswaard te kunnen spelen op de American Bike Day. Eigenlijk arriveerden we te vroeg, want de PA was nog lang niet klaar. De inrij- en uitrijweg voor de motors lag direct voor het podium en dat gerij bleef de hele middag doorgaan. Net als we gevoelige passages speelden (voor zover aanwezig in ons repertoire) stond er weer een stel leren hesjes luidruchtig te ronken voor onze neus. En het publiek stond dus ook redelijk ver weg. De interactie werd hierdoor bemoeilijkt, desalniettemin kregen we toch verzoekjes binnen en werd er zelfs lichtelijk meegezongen met These Boots. Van 12.00 tot 15.00u bleef het ook nog helemaal droog, wat op zich een wonder was. En net als in Limmen was het adagio bij de laatste set 'we spelen totdat het gaat regenen', wat uitliep op een speeltijd van Bruce Springsteenachtige proporties.

Oldtimer Fair, Limmen, 21 april 2024


  

Gelukkig verbeterden de weersvoorspellingen allengs naarmate zondag 21 april naderde. Het zou zelfs een volledig droge (maar wel koude) dag worden, waarop we tijdens de Oldtimerfair in Limmen speelden. Helaas trokken er op de bewuste middag toch wat buitjes over het dorpsgrasveld waar de oldtimers, tractors en een heuse stoommachine stonden, maar waar ook een dansvloer lag. Want in plaats van stugge oldtimerbezitters bestond het publiek namelijk uit een flinke groep dansers (en uit een aantal voorbijfietsende Millenaren). Nadat we de setlijst omgegooid en de tempi wat verlaagd hadden, stroomde de dansvloer nummer na nummer vol, tot ie op een gegeven moment zelfs te klein was en enkele stellen in het gras gingen dansen. Na een regenpauze en een korte dweilpauze van de vloer besloten we door te spelen tot het opnieuw zou gaan regenen. Dat zou volgens buienalarm een halfuurtje zijn, maar het werd een set van ruim twee uur! Standhouders hadden hun kramen al compleet opgeruimd toen we nog een toegift moesten geven. Als besluit van de goede zorgen door organisator José kregen we nog een echte zak fritas om goed gevuld de 2 uur durende terugreis te aanvaarden. 
  

Let's Swing, MO-Noord Groningen, 6 april 2024

Op zaterdag 6 april togen de Eightball Boppers naar Groningen om een feestje van dansschool Let's Swing te omlijsten.
De Boppers werden bij het MO Noord-Groningen verwelkomd met een ongekende catering, met een pizza-maaltijd vooraf en broodjes en koffie (en snickertjes, wat bij Martijn altijd bijzonder goed in de smaak valt) achteraf. Dat kwam mede doordat de organisatoren zelf ook in een bandje speelden en weten hoe het is om na z'n lange rit van 2,5 uur aan je lot te worden overgelaten.
Rond 20.00u stroomde de mooie zaal, met als blikvanger een reuzengrote rode Stratocaster aan de muur, al vol met dansgrage mensen. Samen met DJ Swinging Rocking Daddy uit Haarlem zorgde 8BB ervoor dat ze kregen wat ze wilden: prima dansbare muziek. Van half 9 tot 12 uur stond de dansvloer aan één stuk vol omdat stilzitten vrijwel onmogelijk was. Dit liet Herman Bron na zijn derde schone blouse verzuchten: "Wil je ons dood hebben of zo?" Hij kon eenvoudigweg niet stoppen met dansen.
Aan het eind van de avond was iedereen niet alleen moe, maar ook super tevreden: publiek, DJ, band en organisatoren, allemaal konden ze terugzien op een mooi feestje. En restte voor 8BB nog een lange terugreis, wat voor Henk aan het stuur geen probleem was.

 

Seizoensopening vliegveld Teuge, 23 maart 2024

20-jarig feest 8BB, MFA Oelbroeck Sint Anthonis, 10 maart 2024

Café De Poot, Lith, 26 december 2023

Gaststätte Zur Wasserburg, Borken (D), 17 december 2023

Oldtimer treffen, 24 september 2023

MA Run Venlo, 15 september 2023

Pleinfeest Rijkevoort, 10 september 2023

Fifties Day Heerlen, 9 september 2023

(foto's mede door DoubleU, Elsloo)

US Car&Bike Show Grefrath (D), 26-27 augustus 2023

Café De Preek, kermis Uden, 16 juli 2023

Bigpop, Oosterwolde (Gld), 8 juli 2023

(foto's Van Kelly's Hand)

Northern Rockabilly Party, Bad Segeberg (D), 1 juli 2023

Javaans Eetcafé, Beek en Donk 25 juni 2023

Rock In Roll Out, Hengelo (Gld) 28 mei 2023

Pinksterfeesten, Sint Anthonis, 27 mei 2023

Record Hop, the Gamblers, Wilhelmshaven, 30 april 2023

Spring Bike Day, Place81, Hamburg 29 april 2023

Koningsdag café De Preek, Uden, 27 april 2023

 KWF marathon benefiet, Aldendrielpark, Mill, 26 april 2023

Bands on Stage, Openluchttheater De Speultuin, Oploo, 23 april 2023

Jukebox Live, Dance to the Sixties, Silverdome, Zoetermeer, 22 april 2023

Elvis Birthday, Logo, Hamburg (D) 8 januari 2023

Elvis Birthday, Kulturwerkstatt, Aukrug (D) 7 januari 2023