eightball

8BB op Spotify

We hebben het eigenlijk nooit officieel vermeld, maar de Eightball Boppers zijn ook op Spotify te vinden en wel hier. Niet ál onze muziek staat erop maar wel vier CD's. Als je ons beluistert via Spotify krijgen we misschien nog eens ooit iets betaald van die lui. Maar dan moeten onze maandelijkse getallen wel aanzienlijk oplopen ten opzichte van de huidige getallen. 
Uiteraard kun je 8BB ook vinden op allerlei andere social media, zoals FacebookYouTubeTwitter en Instagram. TikTokken doen we niet, daar zijn we te oud voor en de Chinese eigenaar vertrouwen we niet. Hoewel Mark Zuckerberg en Elon Musk natuurlijk ook geen frisse jongens zijn. 


Eightball Boppers vinyl single

Terug naar vinyl - een nieuwe 8BB single

30 JANUARI 2022 - Wie haalt het in vredesnaam in z’n hoofd om nog eens een ouderwets singeltje te persen? Nou, de Eightball Boppers. Want muziek op vinyl is helemaal terug! Talloze jongeren schaffen weer een pickupje aan en hebben het plaatjes draaien herontdekt. En dat retro-fenomeen past helemaal bij de Eightball Boppers, die met hun repertoire en verschijning teruggrijpen naar de late jaren vijftig, toen er nog helemaal geen andere muziekdragers waren dan vinyl platen. Zelfs de horeca werkte destijds met singeltjes in de jukebox, in plaats van MP3’tjes op de computer. 

Met dit alles in het achterhoofd besloten de Eightball Boppers een vinyl single uit te brengen, die liefhebbers nog eens ouderwets op hun pickup, platenslikker of in hun jukebox kunnen afspelen. De single is uitgebracht in samenwerking met de Bill Turner Show van Seaport Radio in het kader van het breder Selfie Rock surfabilly punkabillyuitgerolde Selfie project. Geen wonder dat beide kanten van de single (ja, je kunt ‘m omdraaien!) zelf gecomponeerde rockabilly liedjes bevatten die over dit zelfkiekje-modeverschijnsel gaan.  Op de ‘punkabilly’ kant van de single staat de tamelijk snelle en rauwe track ‘Selfie Rock’, terwijl  de ‘Selfie Surf’ track, in de trant van Dick Dale, de ‘surfabilly’ kant siert. 

Wil je ook je eigen exemplaar van het Eightball Boppers 7" Selfie Rock singeltje bemachtigen om weer ouderwets te genieten van het typische vinyl geluid, misschien zelfs in mono? Koop 'm dan in de 8BB webshop - bestel 'm hier →